В парламента има нова коалиция - коалицията Лукойл, обяви лидерът на

...
В парламента има нова коалиция - коалицията Лукойл, обяви лидерът на
Коментари Харесай

Борисов: Коалицията Лукойл реши да не се връща левчето над...

В парламента има нова коалиция - обединението " Лукойл ", разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на ексклузивен брифинг. 

" Българска социалистическа партия, Политическа партия, Възраждането и Възхода не поддържаха да връщаме по 1 лев на българските потребители от нафтата и бензина А95, изясни той. Това са четирите проруски партии, които не престават да желаят милиарди долари, които да изтичат през " Газпром " и неговите дъщерни компании и " Лукойл " през неговите дъщерни компании за войната, която Путин води в Украйна ", съобщи Бойко Борисов.

Той благодари на Демократична България и Движение за права и свободи, които назова евроатлантически партии. " Надявам се в зала да се преодолеят тези спънки. Благодаря на „ ДА, България “ и Движение за права и свободи. За следващ път евроатлантическите партии се откроиха, от една страна ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, ДА България и Движение за права и свободи, въпреки това партиите на Лукойл, към този момент една година милиарди изтичат от България в посока на тези компании ", добави Борисов.

  

" 2 милиарда и 100 млн. е облагата на " Лукойл " тази година. Защо от следващата година ще си внасят вноските? Тая година като са изсмукали от джоба на българите парите за нафтата и бензина, защо от тази година не го създадат? ", запита риторично Борисов. " Каква е тая година? Годината на партията на смяната. Те тая година са се напечелили - от 2,1 милиарда 700 млн. могат да дадат ", добави водачът на ГЕРБ.

" Проф. Габровски има всички пълномощия да си прави срещи и диалози. Ние сме дали обещание, че с първия мандат ще има експертно държавно управление. Всички решения си ги взима той, ние му оказваме помощ с писма и други неща. Той е акредитиран да направи всичко, с цел да има постоянно държавно управление ", съобщи Борисов по тематиката за кандидатурата на Николай Габровски за министър председател.

Той отхвърли изказванията на партиите, че не желаят Габровски за министър председател, не тъй като не го харесват, а тъй като ГЕРБ са в изолираност.

" Няма и една седмица да мине и по същия метод ще им бъде отговорено и на тях. И ще забележим кой е в по-голяма изолираност. На тях кой ще им каже да тогава? Ние сложихме човек, който може да контракти специалисти. Иначе ще се отива на избори. Не е съществено да кажеш, че първата по машинен избор партия в страната е в изолираност - това не е съществено. И това да ми го споделя шестия със 7% или по-малко. С техните машини, с техните флашки, с техните преброители и с техния министър станахме първи. Това ни дава самочувствие ", уточни водачът на ГЕРБ.

Той отхвърли по време на визитата си в Истанбул предходната седмица да е имал среща с турския президент.  " Бях там на вечерня, да бият камбаните на Св. Стефан с вселенския патриарх и Йерусалимската черква. За да дадат подаяние за нашия храм в Южния парк. Дето се споделя слагаха ме на престол, аз не желаех да седна. От там на колата и може да се ревизира по кое време сме минали границата. Ако се бях срещнал с Ердоган, за мен това щеше да бъде чест и щях да го оповестя. Мигрантската рецесия без тях не може да се овладее ", добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР